Tel. 0418 - 841 130  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

header_scheiden.jpg

Stap 1

Kennismakingsgesprek bij jullie thuis of op een neutrale plaats op een passend tijdstip. Het is van belang dat jullie beiden vertrouwen hebben in de persoon die jullie echtscheiding verder gaat begeleiden. Naast een korte kennismaking wordt er in dit gesprek ook een beginnende analyse gemaakt van jullie persoonlijke situatie. Naar aanleiding van deze analyse zal ik jullie een vrijblijvende offerte toesturen. Voor dit eerste gesprek worden geen kosten in rekening gebracht.

Stap 2

Inventarisatie van alle relevante gegevens en bijbehorende stukken. Dit is van belang omdat deze gegevens in eerste instantie de uitgangspunten vormen voor verdere afspraken. In deze fase zal ik jullie het hemd van het lijf vragen. Jullie scheiding gaat over jullie persoonlijke situatie dus is het in jullie belang deze goed in kaart te brengen.

Stap 3

In deze stap zullen er beslissingen en afspraken gemaakt worden omtrent de kinderen. Omdat de wet het belang van de kinderen voor jullie eigen belang plaatst, is dit een logische eerste stap waarover beslissingen en afspraken gemaakt worden. De afspraken die gemaakt worden, worden vastgelegd in het ouderschapsplan inclusief de berekening van kinderalimentatie.

Stap 4

Beslissingen en afspraken die voor jullie beiden gelden worden in een convenant vast gelegd. In dit convenant staat precies wat en hoe je de zaken omtrent de scheiding wilt regelen. Het berekenen en vaststellen van eventuele partneralimentatie en de vermogensverdeling is hier een onderdeel van.

Stap 5

Na wederzijdse goedkeuring worden het ouderschapsplan en convenant door jullie beiden getekend.

Stap 6

Het verzoek tot echtscheiding met de noodzakelijke stukken wordt naar de rechtbank gestuurd. De afgegeven beschikking van de rechtbank wordt daarna ingeschreven bij de gemeente waar het huwelijk heeft plaatsgevonden.

Stap 7

In het jaar na de scheiding dient er een complexe fiscale aangifte gedaan te worden. Omdat het jaar waarin je gescheiden bent fiscaal een bijzonder jaar is raad ik jullie aan dit door een deskundige te laten verzorgen.

 

Meer over scheiden?

Stel een vraag

RFEA logo

MfN Registermediator

KvSs