Tel. 0418 - 841 130  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

header_scheiden.jpg

Als je gaat scheiden, moeten jij en je partner samen afspraken maken. Als jullie het eens zijn over deze afspraken, kun je de afspraken vastleggen in een echtscheidingsconvenant. Als je het scheidingsconvenant eenmaal klaar hebt, is de echtscheiding vaak snel afgerond.

Wat is een echtscheidingsconvenant?
Het echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst tussen jou en je partner. In het convenant staan alle afspraken die te maken hebben met de echtscheiding. Denk daarbij aan afspraken over de alimentatie, de boedelverdeling, de woning en het pensioen.

Als jullie minderjarige kinderen hebben, moeten jullie een ouderschapsplan opnemen in het echtscheidingsconvenant. Het echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan horen bij het verzoekschrift tot echtscheiding.

Waarom een echtscheidingsconvenant?
Een echtscheidingsconvenant wordt vaak opgesteld door een echtscheidingsdeskundige. Zodra de rechter dit convenant heeft bekrachtigd, zijn de afspraken die erin staan rechtens afdwingbaar. Hierdoor heeft het echtscheidingsconvenant een executoriale titel gekregen en kan bijvoorbeeld de betaling van alimentatie worden afgedwongen door middel van een deurwaarder.

Het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan vormen de basis van je nieuwe toekomst. Daarom is het belangrijk om samen met je echtscheidingsbemiddelaar goed na te denken over de inhoud van de documenten. Als je nu nauwkeurig te werk gaat, kun je later veel problemen en frustratie voorkomen. Verder is het natuurlijk prettig om afspraken te maken waar je allebei achterstaat.

Meer over scheiden?

Stel een vraag

RFEA logo

MfN Registermediator

KvSs