Tel. 0418 - 841 130  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

header_scheiden.jpg

Je opgebouwde pensioen vormt tijdens de scheiding ook een belangrijk vermogensbestanddeel. Hoe hier mee omgegaan moet worden is vastgelegd in een speciale wet. Deze wet regelt de verdeling van het ouderdomspensioen na een scheiding. Je mag echter ook afwijken van deze wettelijke regeling. Uiteraard alleen als jullie beiden hier overeenstemming over hebben.

Ook zijn er wettelijk regels omtrent het nabestaandenpensioen. Dit pensioen regelt eventueel een pensioen voor de achterblijvende partner bij vooroverlijden van de ene partner. Omdat bij vooroverlijden de alimentatie wegvalt is het van belang te weten of en wat er voor in de plaats komt. Je krijgt van mij inzicht in je financiële situatie als er een overlijden plaatsvindt na de scheiding.

Pensioenen is geen gemakkelijke materie maar dienen wel goed geregeld te worden. Helaas wordt dit door de advocatuur vaak onderbelicht.

Meer over scheiden?

Stel een vraag

RFEA logo

MfN Registermediator

KvSs