Tel. 0418 - 841 130  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

header_blog.jpg

"Honderden Indonesiërs zijn gisteren in Garut, in de provincie west-java, de straat opgegaan om het ontslag te eisen van een districtschef. De 40-jarige man scheidde van zijn 17 jarige vrouw vier dagen na hun huwelijk. Hij kondigde de scheiding aan met een sms-je. De man trouwde in juli, maar verbrak zijn huwelijk heel erg snel omdat zijn vrouw op haar trouwdag geen maagd meer zou zijn. Studenten en rechtenactivisten vertrapten en bespuugden in Garut foto's van de man, waarna ze de foto's in brand staken.

Sommige moslims geloven in een islamitisch ritueel dan een man in staat stelt van zijn vrouw te scheiden, simpelweg door haar te vertellen dat hij van haar scheidt. Het is in het gematigd-islamitische indonesie hoogst ongebruikelijk om een huwelijk per sms te ontbinden." Bron: BD 5-12-2012

In Nederland gaat het gelukkig allemaal wel anders. De enige foto die misschien verscheurd wordt is de gezamenlijke vakantiefoto maar verder gaan de meeste scheidingen in redelijke harmonie. Neemt niet weg dat het zeer emotioneel is en dat er heel wat zaken geregeld dienen te worden. Hierin worden mensen graag bijgestaan door iemand die deskundig is, iemand die weet waar hij over praat en er ook voor zorgt dat er toekomstbestendige afspraken omtrent de scheiding gemaakt worden.

Zo'n bureau ga ik starten met bijbehorende website natuurlijk. Maar hoe gaat die website dan heten. Dat is een leuke voor een blog.

Dus graag jullie input als comment voor een passende naam voor het advieskantoor en website.

Ik ben benieuwd.

(december 2012)

You have no rights to post comments

Meer over scheiden?

Stel een vraag

RFEA logo

MfN Registermediator

KvSs