Tel. 0418 - 841 130  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

header_blog.jpg

kindercoachElk jaar krijgen ongeveer 70.000 kinderen te maken met een scheiding. De helft van die kinderen is jonger dan 10 jaar.

Kinderen voelen van nature aan dat er iets leeft in het gezin. Dat geldt voor leuke, positieve dingen maar ook voor negatieve dingen.

Er is veel onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van kinderen die te maken hebben met een echtscheiding. Wat betekent een echtscheiding voor kinderen? Hoe beïnvloedt de echtscheiding hun eigen levensloop? De resultaten van deze onderzoeken tonen aan de kinderen over het algemeen niet beter worden van een scheiding. Een uitzondering vormen de kinderen die het juist zwaar hadden toen hun ouders nog bij elkaar waren. Denk aan de ouders die hele dagen heftige ruzies hebben en situaties waarin bijvoorbeeld sprake is van mishandeling en huiselijk geweld.

Over het algemeen kun je stellen dat kinderen van gescheiden ouders minder goed scoren op school, slechter omgaan met alcohol en drugs en een grotere kans hebben om zelf later ook te gaan scheiden. Het is dus logisch dat jij als ouder je zorgen maakt over de kinderen.

Soms kan het kind (en ouders) een beetje extra hulp goed gebruiken. Voor deze kinderen is al jaren geleden het programma De Kinderen Scheiden Mee - Methodiek Het Zandkastelenprogramma® ontwikkeld. Met deze bewezen methodiek wordt de verwerking van de scheiding zo goed mogelijk op gang gebracht. Ook de ouders worden hierbij betrokken om ook de communicatie tussen de ouders en het kind bij scheiding te versterken en handvatten te geven. Een professioneel opgeleide kindercoach kan het kind individueel begeleiden in gesprekken om op die manier de verwerking van de scheiding zo goed mogelijk in gang te zetten. Het kind wordt geholpen met het beter begrijpen en aanvaarden wat er speelt tijdens en na de scheiding. Het biedt hun houvast voor de nieuwe situatie.

Bent u op zoek naar wat extra hulp voor jullie kind bij het verwerken van de echtscheiding dan kan ik Eefke Brouwer van harte aanbevelen. Zij is professioneel kindercoach en gecertificeerd coach van het Zandkastelenprogramma®. Ze begeleidt kinderen bij de verwerking van de scheiding naar de nieuwe situatie. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met haar op via 06-19265289 of email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je eerst wat meer info? Kijk dan op haar website www.kindercoacheefke.nl

Wil je meer weten van echtscheiding in het algemeen dan kun je mijn gratis e-book, met 33 tips waar je echt wat aan hebt, downloaden op www.compleetscheiden.nl. Je mag natuurlijk ook gewoon bellen of een email sturen.

september 2019

Meer over scheiden?

Stel een vraag

RFEA logo

MfN Registermediator

KvSs