Tel. 0418 - 841 130  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

header_blog.jpg

geldzorgenOp een middag word ik gebeld door Marieke voor financieel advies. Ze is in paniek want ze heeft een forse belastingaanslag gehad die nog over het jaar van de scheiding gaat. Ze wil graag dat haar ex die gaat betalen want zij heeft daarvoor geen geld. Marieke is twee jaar geleden gescheiden en heeft grotendeels de zorg voor haar twee kinderen. Tijdens de scheiding is afgesproken dat zij de mooie koopwoning zou overnemen. Ze hoefde geen overwaarde te delen als ze zou afzien van partneralimentatie. Door deze afspraak kon Marieke een lagere hypotheek afsluiten en dat scheelde in de maandlasten. De fiscus ziet deze afspraak nu als afkoop partneralimentatie en legt Marieke een belastingaanslag op. Marieke heeft de indruk dat haar advocaat haar bij de scheiding verkeerd heeft voorgelicht.

Meer dan de helft van de mensen die de afgelopen drie jaar zijn gescheiden, heeft spijt van de daarbij gemaakte afspraken. Uit een onderzoek uit 2019 van Motivaction blijkt dat 42% de financiën achteraf anders had willen regelen.

De grootste angst van mannen én vrouwen na de scheiding is de angst voor de financiële gevolgen, omdat ze die niet kunnen overzien. Ondanks die angst schakelt 39% van de mensen géén deskundige hulp in voor het regelen van hun financiën bij scheiding. Ze weten gewoonweg niet waar ze moeten beginnen of wie ze daarvoor kunnen inschakelen.

Om te voorkomen dat je na de scheiding spijt hebt van de financiële beslissingen die je hebt genomen en omdat je tijdens de scheiding gewoon wilt weten waar je aan toe bent, is het verstandig dat je een deskundige mediator inschakelt. Een RFEA mediator is gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen met een professioneel oog voor de financiële kant.

Als RFEA Mediator neem ik niet alle zorgen weg maar ik zorg er wél voor dat jij en je partner niet bij die 42% gaan horen na de scheiding.

Wil je meer weten naar aanleiding van deze blog of zoek je professionele en deskundige begeleiding neem dan gerust contact met mij op.

*Uit privacy overwegingen is de naam Marieke fictief.

(mei 2019)

Meer over scheiden?

Stel een vraag

RFEA logo

MfN Registermediator

KvSs