Tel. 0418 - 841 130  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

header_blog.jpg

moederdag 2Je kunt er niet omheen: Moederdag. Overal om je heen word je er aan herinnerd dat het komende zondag Moederdag is. De kinderen willen dan hun moeder in het zonnetje zetten met een zelfgemaakt cadeautje of een gekocht cadeau. Hoe kan je als gescheiden vader je kinderen hier bij helpen? 

 

 

 

Op Moederdag zetten de kinderen moeder eens extra in het zonnetje, met een tekening of gedichtje, een cadeautje of mooie bos bloemen. Deze traditie hoeft natuurlijk niet te stoppen door de scheiding. Besef als vader dat je als partner uit elkaar bent maar als ouders nog steeds met elkaar bent verbonden. In de ogen van de kinderen is dat natuurlijk helemaal zo: jij bent mijn vader en jij bent mijn moeder.

Je doet de kinderen geen groter plezier dan bij ontmoetingen of contacten met de andere ouder “gewoon” tegen elkaar te doen. Zet je verbittering of welke emotie dan ook even opzij voor de kinderen. Door je kinderen te helpen een cadeautje voor hun moeder te maken of te kopen laat je merken dat jij het ook fijn vindt dat ze hun moeder extra aandacht geven. 

Zie je de reactie van moeder al voor je: “Oo, wat lief van je en wat een mooi cadeautje”. Het kind glundert en zegt in zijn enthousiasme: “samen met papa gemaakt (of gekocht)”. Zo wordt Moederdag voor moeder en kind een prettige dag waarin de scheiding geen rol speelt.

Ik wens iedereen een heel fijn Moederdag weekend.

Heb je nog vragen naar aanleiding van mijn blog? Bel me gerust op 0418-841130 voor het maken van een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Je mag je vraag ook per mail stellen op  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of download mijn gratis e-book met 33 praktische tips waar je echt iets aan hebt op www.compleetscheiden.nl.

Meer over scheiden?

Stel een vraag

RFEA logo

MfN Registermediator

KvSs