Tel. 0418 - 841 130  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

header_blog.jpg

Zomaar een veel gehoorde vraag. Zeker afgelopen weekend, op een heel leuk feestje van een lieve vriendin.

Iedereen van jullie herkent dat vast wel: je gaat naar een feestje waar je van te voren weet dat je niet veel mensen kent en na dat je aan verschillende mensen bent voorgesteld komen de eerste voorspelbare vragen. Wat is jouw relatie tot het feestvarken? De volgende vraag is steevast: Wat doe jij?Leuk zo'n feestje, want dan kan ik zeker vijf keer met enthousiasme het verhaal van " Mijn bedrijf in de steiger " vertellen. Dit doe ik dan ook met veel plezier. Snel wordt de essentie van het bedrijf uitgelegd om daarna wat meer in de details te treden. Zo'n gesprek gaat dan ongeveer zo:

"Wat doe jij?" Ik start in januari mijn eigen advieskantoor." O, interessant. En wat adviseer je dan?" Ik ga mensen die gaan echtscheiding of hun samenwoning willen verbreken adviseren en begeleiden bij die moeilijke beslissing. Daarbij begeleid ik ze van A tot Z en zal me daarbij extra richten op de financiële aspecten van de scheiding en de sta ook stil bij de kinderen die eventueel betrokken zijn bij de scheiding.

"O, ben jij dan advocaat en maak jij dan ook een convenant?" ( leuk al die vragen.....) Nee, ik ben geen advocaat, maar heb wel een financiële achtergrond en heb onlangs bij de Fontys Hogeschool een HBO-opleiding afgerond op gebied van familierecht, vermogensrecht, echtscheidingen en fiscaliteit. Hiermee kan ik mensen deskundig bijstaan bij een echtscheiding. Ook het opstellen van een convenant en ouderschapsplan is dan geen probleem. En voor het onderdeel rechtbank heb ik een samenwerking met een zeer ervaren en deskundige echtscheidingsadvocaat.

"Klinkt leuk, maar waarom gaan die mensen dan niet meteen naar een echtscheidingsadvocaat?" Dat kan, en zal ook zeker nog gebeuren. Denk maar aan de zgn. "vechtscheiding" waarin geprocedeerd wordt. Hierbij kan ik de klant niet helpen, maar wel adviseren. Daarnaast zal een echtscheidingsadvocaat niet zoveel aandacht aan de de financiële consequenties geven terwijl de meeste mensen juist als eerste willen weten wat ze na de scheiding te besteden hebben. En dan hebben we het nog niet gehad over de prijs.Zo'n advocaat is niet goedkoop

"Interessant, als ik het dus goed begrijp help jij mensen bij hun scheiding en doe jij meer dan een advocaat doet en kost het uiteindelijk minder" . Precies, jij begrijpt het helemaal. Wil je wat drinken?

En zo is het verschillende keren achter elkaar gegaan. Leuk om de enthousiaste reacties te horen en ik weet nu ook gelijk wat netwerken is. Sommige mensen vroegen meteen of ik op Linkedin zat of wellicht een kaartje bij me had. ( .... ze zullen toch niet gaan scheiden?)

O ja, en het feestje ging nog tot in de kleine uurtjes door!!

Heel veel groeten

Edwin

(november 2012)

Plaats reactie

Beveiligingscode
Vernieuwen

Meer over scheiden?

RFEA logo

MfN Registermediator

KvSs