Tel. 0418 - 841 130  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

header_blog.jpg

 

Ageslaagd ls ik uit het raam kijk zie ik vele vlaggen in stok met schooltassen er aan. Gisteren hebben veel scholieren het fantastische nieuws gekregen dat ze geslaagd zijn. Proficiat! Nog even wachten en dan kan je het diploma ook echt feestelijk in ontvangst nemen. Maar is dat wel zo feestelijk als je ouders gescheiden zijn? Maak jij je zorgen over die diploma uitreiking? Laat je ouders dan ECHT deze brief lezen.

 

Deze brief is geschreven door kinderen en overgenomen van Villa Pinedo, het digitale platvorm voor kinderen van gescheiden ouders. www.villapinedo.nl

 

Aan alle GESCHEIDEN OUDERS met een eindexamenkandidaat

Vandaag is onze dag.

Voor dit moment hebben we jarenlang huiswerk gemaakt, woordjes in ons hoofd gestampt, gezwoegd in een veel te hete gymzaal, uren zenuwachtig bij de telefoon gezeten en eindelijk het verlossende woord gehoord. Geslaagd

Deze dag kan niemand ons meer afpakken. De dag van onze diploma-uitreiking. Of toch wel?

Wat nou als we bang zijn dat jullie te ver uit elkaar gaan zitten, zodat we niet weten naar wie als eerste toe moeten lopen als alles achter de rug is? Onzeker zijn over wie ons naar de uitreiking brengt, bij onze broers en zussen gaan zitten, of jullie wel samen op de foto willen, wie het grootste cadeau geeft, welke oma er mee komt, aan wie we het eerste ons diploma en cijferlijst moeten laten zien en met wie van jullie we aan het eind van de avond mee naar huis gaan? Wat als we bang zijn dat jullie ruzie gaan maken op het schoolplein? En als een berg opzien tegen jullie onderlinge spanning bij het feliciteren?

Dan draait deze dag niet om ons.

Zouden jullie ons vandaag een groot cadeau willen geven? Een cadeau dat niks kost, maar ons alles waard is: een warme herinnering aan onze diploma-uitreiking.

· Door zo dicht mogelijk bij elkaar te gaan zitten. Achter elkaar is ook altijd goed.

· Door voor 1 dag de strijdbijl te begraven, jullie onderlinge problemen opzij te zetten en er voor ons te zijn.

· Door elkaar van tevoren even te bellen en af te spreken hoe de dag zal verlopen.

· Door elkaar gewoon een hand te geven en " gefeliciteerd met onze zoon/dochter" te zeggen.

· Door samen trots te zijn. Op ons.

· Door deze ene dag om ons te laten draaien

Gun ons alsjeblieft dit Grote Moment. Een moment waar we echt van mogen genieten en ons heel even geen zorgen om jullie hoeven te maken. Een moment vol hoop voorde toekomst, met ons huwelijk en de geboorte van ons eigen kind. Dagen waarop we niets liever willen dan twee juichende ouders aan de zijlijn, die er voor ons zijn.

Mag dit alsjeblieft de eerste zijn?

 

(juni 2017)

Meer over scheiden?

Stel een vraag

RFEA logo

MfN Registermediator

KvSs