Tel. 0418 - 841 130  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

header_blog.jpg

gezinsvakantieDe vakantie staat weer voor de deur en dat betekent dat iedereen even bij wil komen van een jaar hard werken. Een paar weken zonder zorgen en stress is wat we allemaal wel willen. Maar hoe kun je zorgen dat dit ook zo is als je als samengesteld gezin op vakantie gaat? Hierbij uit eigen ervaringen en die van de kinderen enkele praktische tips die kunnen bijdragen aan een fijne vakantie!


1. Ga ergens naar toe waar iedereen iets naar zijn wens kan vinden. Een leuke gezinscamping in de buurt van culturele steden of mooie natuur. Door er voor te zorgen dat iedereen van het gezin iets heeft waar het plezier en ontspanning aan kan beleven, voorkom je gezeur en stress.

2. De vakantie is er om te ontspannen. Dat geldt zowel voor de ouders als voor de kinderen. Zet het opvoeden dus op een laag pitje. Zie eens iets door de vingers en laat iedereen een beetje vrijer. Natuurlijk kan ieder wel zijn/haar taakje hebben maar maak het luchtig en geef vooral veel complimenten als de kinderen iets goed gedaan hebben.

3. Een vakantie is een mooi moment om iets met je kinderen te doen. Eindelijk is daar tijd voor. Voor de kinderen is een samengesteld gezin geen eigen keuze, het is ze overkomen. Hoe leuk is het dan dat je op de vakantie ook eens tijd vrij maakt om samen met je eigen kinderen iets te ondernemen, zonder de nieuwe partner of 'stiefkinderen'.

4. Onderneem ook samen leuke uitstapjes en probeer de kinderen te betrekken in de keuze van het uitstapje. Dit geeft voorpret en voldoende stof om later leuk over na te praten bij de BBQ.

5. Zorg dat je in de vakantie ook echt tijd voor jezelf hebt zonder gestoord te worden door wie dan ook. Doe echt iets alleen. Rustig een boek lezen in de schaduw of lekker een lange strandwandeling maken. Heerlijk toch, als er even niemand om je heen is.

6. Als er toch wat irritaties ontstaan, bespreek het dan rustig met elkaar als de kinderen er niet bij zijn. De kinderen zitten niet te wachten op ouders die onenigheid hebben.

7. Vraag af en toe eens aan de kinderen hoe ze de vakantie vinden. Als je dat bijvoorbeeld tijdens het afwassen doet dan krijg je vaak mooie gesprekken en zinvolle feedback.

8. Zorg dat je goed in je vel zit en realiseer je dat de vakantie er ook echt voor jou is. Niet alleen zorgen dat alles op rolletjes loopt maar ook echt ontspannen.


Heb je zelf nog een leuke tip? Stuur hem aan mij door.
Ik wens iedereen een fijne vakantie!

(juli 2014)

You have no rights to post comments

Meer over scheiden?

Stel een vraag

RFEA logo

MfN Registermediator

KvSs