Tel. 0418 - 841 130  |  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

header_kinderen.jpg

Als ouders van jullie gezamenlijke minderjarige kinderen zijn jullie verplicht om een ouderschapsplan op te stellen voordat er een gerechtelijke uitspraak over de beëindiging van de relatie gedaan kan worden. Hierin worden afspraken vastgelegd die in het belang van het kind zijn. Het opstellen gebeurt door de ouders, kinderen bepalen niet welke afspraken er worden gemaakt. Zij dienen echter wel op een passende wijze betrokken te worden bij de afspraken. Ook kan de rechter oudere kinderen ( boven de 12 jaar) bij een procedure naar hun mening vragen De kinderen krijgen hiervoor een schriftelijke uitnodiging.

Een ouderschapsplan moet aan een aantal minimale eisen voldoen. Zo moeten jullie afspraken maken over de zorg- en opvoedingstaken. Ook dient er een omgangsregeling opgenomen te zijn. Jullie dienen elkaar ook te infomeren en consulteren en verder dienen er afspraken gemaakt te worden over de verdeling van de kosten van opvoeding en verzorging.

Veel ouders kiezen ervoor om het plan verder uit te breiden met zaken die zij belangrijk vinden voor de kinderen. In mijn e-book kunt u hier mee over lezen.

Meer over scheiden?

Stel een vraag

RFEA logo

MfN Registermediator

KvSs